Werk bij RTV Stichtse Vecht

Als joker heb ik gekozen voor de filmpjes die ik heb gemaakt voor RTV Stichtse Vecht. Sinds januari 2012 werk ik vrijwillig bij deze lokale omroep, die gevestigd is in Maarssen. De zender brengt het nieuws uit de gemeente Stichtse Vecht. Ik maak hiervoor filmpjes in de breedste zin: ik bereid items voor, presenteer, doe verslaggeving, camerawerk en montage.

Als joker heb ik het item gekozen over Nederland Leest. Tijdens deze landelijke campagne wordt iedereen uitgenodigd met elkaar in discussie te gaan over één bepaald boek. Leden van de openbare bibliotheek ontvingen in 2012 het boek De donkere kamer van Damokles van Willem Frederik Hermans. Het grote voorbeeld van Nederland Leest is de Amerikaanse campagne One Book, One City: een actie die laat zien dat literatuur wel degelijk een breed publiek aanspreekt. Samen met Sterre Chung ging ik langs bij de bibliotheek van Maarssenbroek. Wat betekent ‘Nederland Leest’ in Stichtse Vecht?

Bij dit filmpje heb ik de verslaggeving gedaan. Sterre Chung stond achter de camera. Samen hebben we dit item gemonteerd.

Klik hier om meer filmpjes te bekijken die ik heb gemaakt voor RTV Stichtse Vecht.