Vergeet de datingsite: flirten doe je op de sportschool

Op zoek naar een leuke date? Vergeet de stapavondjes met je vriendinnen en haal je profiel ook maar van die datingsite af. De leukste afspraakjes scoor je namelijk gewoon in de sportschool!

sportschoolflirten

Toen ik van de week weer eens in de sportschool was, na twee weken niet te zijn geweest, viel het me op wat voor mannelijk schoon daar allemaal rondloopt. Natuurlijk was dit me wel eerder opgevallen, ik ben een gezonde vrouw, maar nu zag ik pas voor het eerst wat voor perfecte plek de sportschool eigenlijk is om een date te scoren.

De fitnesszaal van mijn sportschool is helemaal bovenin, dus moet je eerst een paar trappen op. Daar worden er heel wat mannen en vrouwen gecheckt door het andere geslacht, wordt er heel wat af geknipoogd en zijn de handdoekjes niet alleen nodig om het sportzweet af te vegen.

Je hoort wel eens van stellen die elkaar in de sportschool leren kennen. Hij was instructeur, zij sloofde zich drie keer per week uit op de fitnesstoestellen. Een paar broeierige blikken en een shake in de sportkantine later was het raak.

Er komen veel studenten bij mijn sportschool omdat die er bijna voor nop kunnen sporten, en ja, dat zijn vaak toch de studiebollen die er goed uit willen zien en niet de bebrilde informatica-nerds met pukkels (die hebben trouwens ook helemaal geen tijd om naar de sportschool te gaan, want die moeten studeren).

Weet je wat het ook is: je wilt wat te doen hebben tijdens het zweten. Er hangen geen tv’s en nu het ’s avonds donker is kun je niet naar buiten kijken om te zien wat er op straat gebeurt. Dus ga je maar om je heen kijken. En valt je ineens op dat die vent daar in de boksring best wel gespierd is. En dat die man die even verderop aan het opdrukken is sprekend lijkt op Jude Law.

Toch is het ergens gek. Ik voel me namelijk allesbehalve sexy wanneer ik mezelf in het zweet werk. Als ik de sportzaal binnenwandel valt het nog mee, dan moet ik immers nog beginnen. Mijn haar zit keurig in een hoge knot op mijn hoofd en mijn make-up zit nog netjes op zijn plaats. Tot ik begin te rennen op de loopband of ga spinnen op de fiets. Na vijf minuten heb ik een rooie kop, hangt mijn haar in natte plukken langs mijn gezicht en zit de mascara op alle plekken waar het niet hoort te zitten.

Het is dat ik al voorzien ben van een heel leuk exemplaar, anders had ik zeker nog meer mijn best gedaan in de sportschool. En niet alleen op de toestellen.