Van David Beckham tot Lucas Andersen: de voetballer als stijlicoon

Van voetballers met hippe kleren, petjes, handtassen en zelfs hondjes als accessoire kijken we vandaag de dag niet raar meer op. Waar de mannen vooral onder de indruk zijn van de prestaties op het veld, is het voor de vrouwen ook genieten geblazen. Met stijliconen als Graziano Pellè en David Beckham is voetbal al lang niet meer saai!

David Beckham voor H&M

Een paar maanden geleden was ‘de Pellè’ een grote rage, en nog steeds willen veel jongens én mannen niets liever dan hun haar in hetzelfde model als de knappe voetballer. En geef het maar toe, stiekem willen ook wij een man met de looks van deze Italiaan! Online zijn er diverse tutorials te vinden, zodat iedereen, nou ja, bijna iedereen, zich een echte Pellè-coupe kan aanmeten.

David Beckham is al ruim een halfjaar van het voetbalveld verdwenen, maar we zien hem (gelukkig!) nog geregeld opduiken in de modewereld. Voor een groot deel zal dit te danken zijn aan vrouwlief Victoria, die met haar eigen label succesvol aan de fashionweg timmert. Maar ook voor die tijd werd de sexy sporter gezien als hét mannelijke stijlicoon in de voetbalwereld. David sleepte er verschillende prijzen mee in de wacht, zo werd hij vorig jaar nog door het magazine GQ bekroond tot Most stylish man of the year.

Maar waar Beckham naar mijn mening inderdaad zeer modebewust voor de dag komt, schieten andere voetballers hun doel ver voorbij. Neem Lucas Andersen nou, die vrolijk poseert met petje, zonnebril en hondje in een soort hondentas?! Ik wist niet eens dat die dingen bestonden, maar echt fashionable kan ik het niet noemen. Het is een schattig hondje, dat wel, maar als je wil dat je teamgenoten en fans je nog serieus nemen, zou ik toch wat anders proberen.

En dan hebben we nog PSV’er Jetro Willems, die zijn followers op Instagram een fijne kerst toewenste vanaf Curaçao. In een wel heel aparte outfit, als je het mij vraagt. Aan de reacties onder de foto was ik niet de enige die er zo over dacht. De schoenen deden vermoeden alsof hij net van de bowlingbaan kwam en de broek leek hij uit de kledingkast van zijn vriendin te hebben gejat.

Als het aan mij ligt houden de voetballers het lekker bij voetballen, en nemen ze in hun vrije tijd wat kleding betreft een voorbeeld aan David Beckham. Die weet hoe het heurt, gaat niet over de top en houdt het chique. En wat het voetballen betreft: doe gerust die shirtjes wat vaker omhoog. Mits er een wasbordje onder zit, natuurlijk.