Over deze Laura Jansen

Welkom op mijn site! Hier vind je filmpjes, teksten, columns en andere opdrachten die ik voor school of opdrachtgevers heb gemaakt. Ik wens je veel kijk- en leesplezier!

Deze Laura Jansen is niet de Laura Jansen dielaura 003 - kopie je wellicht kent van liedjes als ‘Use Somebody’ en ‘Bells’. Nee, deze Laura Jansen heet óók Laura Jansen én houdt van zingen, maar deze Laura Jansen probeert vooral naam te maken als journaliste. Ik ben in januari 2014 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek en zit niet stil.

Op deze site vind je artikelen die ik schreef voor het vrouwenweblog Pink Bullets, net als filmpjes die ik voor RTV Utrecht, RTV Stichtse Vecht, opdrachtgevers en mijn studie maakte.

Mijn eerste stage loop ik in 2012 bij het Algemeen Dagblad, regio het Groene Hart. Iets wat ik erg leuk vind en waar ik veel leer. Zowel als bureauredacteur als verslaggever lever ik drie maanden lang bijdrages aan de krant. Een aantal van die artikelen vind je hier.

Mijn tweede stage is in 2013 bij RTL Boulevard, op de lifestyleredactie. Hoewel ik niet zonder schrijven kan, ligt mijn passie echt bij televisie maken. Je zult op deze site dan ook veel filmpjes vinden die ik maakte, alleen, of met iemand anders. Benieuwd naar een reportage die ik voor RTL Boulevard maakte? Bekijk ‘m hier.

Ik houd me dus het liefst bezig met filmpjes maken. Dat kan over van alles zijn, maar mijn hart ligt bij lifestyle en jeugdjournalistiek. Bij RTL Boulevard merkte ik dat ik het super vind om met lifestyle bezig te zijn. Hierin gaat mijn interesse vooral uit naar modejournalistiek.Op het gebied van jeugdjournalistiek vind ik het fantastisch om filmpjes te maken voor, over en met kinderen. Dat deed ik dan ook veel toen ik met klasgenoten het programma NOON voor RTV Utrecht maakte. Mijn filmpjes daarvan bekijk je hier.

154-UitreikingSvJ_SanneLagerbergFotografie - kopieVlak na mijn studie, sinds maart 2014, ben ik als multimediaredacteur gaan werken bij Nursing, een vakblad voor verpleegkundigen. Hier werkte ik op een zogenaamde werkervaringsplek, wat inhield dat ik negen maanden ervaring op deed als redacteur. Ik schreef zowel artikelen voor de site als voor het blad, bovendien maak ik ook video’s voor de site.

Tegenwoordig werk ik sinds april 2015 als journalist bij het Nederlands tandartsenblad (Nt). De naam zegt het al: een vakblad voor tandartsen. Dit blad wordt uitgegeven door de Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot Bevordering der Tandheelkunde (KNMT) en de leden hiervan (zo’n tachtig procent van alle Nederlandse tandartsen) ontvangen twee keer per maand het Nt. Ik schrijf achtergrondartikelen en heb twee rubrieken onder mijn hoede. Daarnaast houd ik me bezig met nieuws via de site en social media en maak ik video’s. Ik bezoek veel congressen en evenementen en leer op die manier veel over de tandheelkundige wereld. Een hartstikke leuke baan!

CampusTalkDit is in een notendop wie ik ben en wat ik doe. Mocht je nog meer willen weten, bekijk dan mijn CV, of mail me op E-mailadres.