Niets op tv in de zomermaanden? Deze vijf programma’s zijn het kijken waard!

Het is een probleem dat elke zomer terugkeert: waar kijk je naar op tv? Deze vijf programma’s zorgen ervoor dat je elke avond aan de buis zit gekluisterd!


1. De slimste mens
Het vierde seizoen is vorige week begonnen en elke avond zit ik weer klaar voor de kennisquiz waarin drie BN’ers het tegen elkaar opnemen. Leuke feitjes passeren de revue en door de uitspraken van jurylid a.k.a. brompot Maarten van Rossem gaat het nooit vervelen. ‘Een vrouw met juwelen is net een opgetogen kerstboom.’ Kan zo op een tegeltje.

2. Erica op reis
Ik heb het reisprogramma van Erica Terpstra vrij laat ontdekt. En dat is jammer, want wat een fan-tás-tische tv maakt deze kanjer! Zonder dollen: ik vind ‘Erica op reis’ een geweldig programma. De beelden van kuddes zebra’s in Namibië en bijzondere volkeren in Zuid-Amerika zijn al prachtig, maar met Erica voor de camera is het echt genieten geblazen. Haar enthousiasme is aanstekelijk. Of ze nou beschrijft hoe een giraffe ‘gracieus als een ballerina overeind komt na het drinken’ of een schattig Afrikaans jongetje op schoot neemt (‘wat ben jij een schátje!’). Mag ik mijn eigen Erica mee als reisgids op vakantie? Please?

3. De GTST Quiz
De échte diehard fans van Goede Tijden Slechte Tijden hoeven hun favoriete programma tijdens de zomerstop niet te missen. Met de GTST Quiz houd je je kennis over de bewoners van Meerdijk helemaal up-to-date. En het moet gezegd: de chemie tussen Carlo Boszhard en soapie Ruud Feltkamp (beter bekend als Noud Alberts) spat van het scherm. Hilarisch hoe zij als Ludo en Janine of Laura en Robert scènes van 25 jaar GTST naspelen.

4. Gordon en Joling over de vloer
Meestal zijn herhalingen van tv-programma’s allesbehalve leuk, maar de flauwe humor van Geer en Goor gaat als je het mij vraagt nooit vervelen. Een zingende Gerard in de keuken van Centerparcs en een vloekende Gordon die de naam van park ‘De Huttenheugte’ consequent ‘De Kuttenvreugde’ blijft noemen laten je de tranen over de wangen lopen. En er zijn weinig mensen die zulke originele scheldnamen voor elkaar weten te bedenken. Ouwe graftak. Vieze vuile draak.

5. Vier handen op één buik
In dit BNN-programma volgt een bekende mama ( o.a. Patrica Paay, Tatum Dagelet ) elke aflevering een tienermoeder vanaf het begin van de zwangerschap tot een paar maanden na de bevalling. Want deze meiden kunnen de hulp best gebruiken. Hoewel sommigen het ook niet aannemen, zoals de 15-jarige Toria die na een one-night stand zwanger is geraakt door een jongen die ze amper kent en het advies van de gynaecoloog om te stoppen met roken in de wind slaat. ‘Ene oor in, andere uit.’ Mooi programma.

Wat is jouw favoriete programma tijdens de zomermaanden?