New York Fashionweek: de hipste en opvallendste trends

Sinds New York Fashionweek is losgebarsten komen er van alle kanten foto’s, video’s en verslagen van de nieuwste voorjaarstrends op ons af. Probeer dan maar eens overzicht te houden. Ik zet de hipste en opvallendste trends voor je op een rij.

1. De bloemetjes buiten zetten met Victoria
Victoria Beckham komt waarschijnlijk nooit meer van haar bijnaam Posh Spice af, en haar nieuwe collectie is wederom erg chique. Veel strakke lijnen, lange trenchcoats, strepen, maar ook fleurige bloemenpakken. De zomer is net achter de rug, maar deze kleding doet je direct terugverlangen.

2. Naar buiten in je ruiten
In de show van Oscar de la Renta was het één en al ruiten wat de klok sloeg. En dan voornamelijk in babykleurtjes: lichtbauw en snoepjesroze. Schattig! Verder bevatten de outfits in deze show veel kant, veren, broderie en see through-stoffen.

3. Marc Jacobs: regenkleding
Marc Jacobs ziet het nieuwe modejaar regenachtig tegemoet: aan de poezelige modellenvoetjes waren veel regenlaarsjes te zien, met daarboven regenjassen. Ook de rokken en tops waren van regenwerende stoffen. Leuk? Mwoah, maar opvallend is het zeker. En met de weersvoorspelling voor de toekomst in ons achterhoofd, best praktisch. Verder werden op de catwalk bij Marc Jacobs ook veel stippen te zien en waren de benen gehuld in een glanzend latexlaagje.

4. Uniformlook by Tommy Hilfiger
Waar we normaal bij Tommy Hilfiger preppy kleding zijn gewend, werden we nu verrast met outfits met een vleugje rock ’n roll. Uniformjasjes à la Michael Jackson, veel sterren, hippe petjes en hier en daar wat goud en metallic. Stoer!

5. DKNY goes international
Donna Karan houdt van Azië en Afrika en laat dat zien in naar nieuwe voorjaars/zomercollectie. Ze gebruikt etnische prints, veel strepen en zwart-wit (hallo zebra!). Ook de peplum is terug van weg geweest: me like!