Klaar met mijn studie. En dan?

Ik ben maandag begonnen aan mijn laatste stageweek bij RTL Boulevard. Daarmee komt niet alleen een einde aan een leuke en leerzame periode, maar ook aan de vierenhalf jaar die ik doorbracht op de School voor Journalistiek. Want hierna ben ik namelijk klaar met mijn studie. En dan? Joost mag het weten.

Het voelt gek dat ik na deze week ineens niks heb. Geen stage, geen school. Niets. Ja, er wacht nog een verslag op me dat al een aantal weken vraagt om geschreven te worden, maar waar ik nog niet aan ben toegekomen. En ik heb ook al een freelanceklusje voor volgende maand waar ik best een weekje mee bezig zal zijn. Maar verder? Ik heb geen idee.

Begrijp me niet verkeerd, ik kijk er naar uit om vanaf volgende week even niks te doen te hebben. Om in bed te blijven liggen tot ik uit mezelf wakker word en niet door de wekker die nu elke ochtend vroeg van zich laat horen. Om rustig te ontbijten met een krantje zonder op de klok te hoeven kijken of ik al weg moet. Om niet meer elke dag door de regen naar het station te fietsen, maar naar buiten te gaan wanneer ík dat wel.

De vraag die ik mezelf alleen stel is: hoe lang houd ik dat vol? Een weekje voor mezelf vind ik heerlijk en bij twee weken vrij hoor je me ook echt niet klagen. Maar daarna? Ik ga me snel vervelen. Ik kan mezelf heus wel vermaken met series kijken, shoppen of een goed boek, maar voor hoe lang? Ik ben bang dat ik in een zwart gat val.

Misschien moet ik tijdelijk mijn oude bijbaan oppakken: callcenterwerk. Dat heb ik lange tijd als vakantiebaantje gehad en dat beviel me prima. Maar ik was altijd weer blij als ik die 12 uur in de week erop had zitten en had medelijden met de huismoekes en werkloze dierenartsen (ja, die zaten er ook) die daar fulltime tegen hun zin werkten.

Na deze week zal ik eerst eens gaan genieten van de vrijheid die ik krijg. Naar bed gaan wanneer ik wil, opstaan wanneer ik wil en niks doen waar ik geen zin in heb. Ik denk dat het wel afkicken wordt. Niet meer vijf keer per dag de modesites checken, niet meer gericht de krant lezen op zoek naar het laatste entertainmentnieuws en niet meer elke werkdag om half 7 de tv op RTL 4.

Wat een rust zal er komen in mijn leventje. Maar niet te lang alsjeblieft, want dat hou ik niet vol.