Het kan echt: met deze vijf tips sta je altijd prachtig op de foto!

We kennen het allemaal: je poseert voor een gezellige groepsfoto en alleen jij staat er weer met een gekke bek op. Je hebt je ogen halfdicht, kijkt alsof je zojuist vijf joints hebt gerookt of je lippenstift zit plots op je tanden in plaats van je lippen. Poseren kun je leren. Deze tips helpen je een eindje op weg.

1. Leg de focus op je sterke punten
Het ligt misschien voor de hand, maar richt je op je goede kanten. Heb je een moedervlek op je linkerwang die je liever niet prominent in beeld wilt? Draai je hoofd dan subtiel zodat je ‘m niet ziet. Of als je niet tevreden bent met je gebit, lach dan met je mond dicht.

2. Draaien maar!
Het ziet er altijd beter en natuurlijker uit als je je hoofd iets schuin draait dan wanneer je recht in de camera kijkt. Je camera vertaalt namelijk een 3D-object naar een 2D-plaatje, waardoor je gezicht als het ware wordt platgeslagen. Niet erg charmant, inderdaad. Draai ook je lichaam een beetje weg van de camera.

3. Check van te voren je gezicht in de spiegel
Ook een tikje cliché, maar daarom niet minder waar: kijk voordat je op de foto gaat snel even in de spiegel! Niemand hoeft te weten wat jij vanmiddag voor lunch hebt gegeten, dus check nog even snel je tanden op verdwaalde slablaadjes of broodresten. Ben je fervent lippenstiftdraagster? Controleer dan gelijk of daar ook sporen van zijn achtergebleven.

4. Wees zelfverzekerd!
Als je blaakt van het zelfvertrouwen is je foto al tien keer mooier dan wanneer je je schuchter achter iemand verschuilt. Het schijnt dat iets met je ogen knijpen en je lippen een klein beetje tuiten al helpt om je zelfverzekerder te doen voelen. Een duckface is misschien wat overdreven, maar probeer het maar eens!

5. Smile!
Van boos kijken wordt niemand mooi, dus zet je mooiste lach op en smile to the camera! Oefen desnoods voor de spiegel verschillende manieren van lachen zodat je erachter komt welke lach het beste bij jou past. Een grote smile waarbij je al je tanden bloot lacht of juist een subtiele glimlach? It’s up to you.

Wil je tips van de supermodellen zelf? In dit filmpje laten de Angels van Victoria Secret zien hoe je de perfecte selfie maakt.