De magische aantrekkingskracht van Mike

Sinds een paar weken heeft menig bioscoop een bordje met de tekst ‘Pas op, natte vloer’ voor de zaal staan. Niet omdat er zo grondig wordt schoongemaakt, maar omdat de film Magic Mike draait.


Anders dan de naam doet vermoeden is dit geen kinderfilm over een mislukte tovenaar, maar over, jawel, mannelijke strippers. Magische Mike (hè, dat klinkt toch een stuk minder leuk), laat Adam als manusje van alles klusjes uitvoeren in zijn striptent. Adam (gespeeld door Alex Pettyfer, kwijl!) raakt met behulp van Mike steeds beter wegwijs in het stripperscircuit en mag uiteindelijk ook zijn kleren uittrekken op het podium. Wat wij met z’n allen natuurlijk héél vervelend vinden.

Op Facebook en Twitter kwamen de laatste dagen al verschillende statusupdates voorbij van vrouwen die er heen gingen. De meeste gingen met vriendinnen, sommigen met hun zus en één ging gezellig met haar moeder. Zelf heb ik de film nog niet gezien, maar ik moet toegeven dat ik ook wel wil weten wat Mike zo magisch maakt.

Al die hysterie bij vrouwen uit werkelijk alle leeftijdscategorieën om een simpele film met vier lekkere mannen die met hun ontblote bovenlijf van het witte doek spetteren… Het deed bij vriendlief de vraag oprijzen hoe wij vrouwen het zouden vinden als hij en z’n seksegenoten zo zouden reageren bij een simpele film met vier lekkere, halfnaakte vrouwen in de hoofdrol.

Daar dacht ik even over na en ik probeerde het me voor te stellen: vriendlief die samen met drie vrienden speciaal naar de bios gaat om zich te verlekkeren aan mooie halfnaakte dames. Dat zie ik nog niet zo één, twee, drie gebeuren. Realistischer is dat wanneer zij naar de bioscoop gaan, ze dat doen om keihard te lachen en om actie te zien. Wij vrouwen gaan voor de lol, om als meiden onder elkaar een avondje te lachen… en te kijken naar mooie mannen. Zo zijn wij vrouwen nou eenmaal, en dat weet Hollywood ook.

Wat het ook makkelijker maakt is, het feit dat we weten dat filmsterren als Matthew McConaughey onbereikbaar zijn. Dus wat is er dan heerlijker om ongegeneerd te genieten van zijn heerlijke torso? Vriendlief heeft daar geen problemen mee, net zo min als ik dat heb wanneer hij weer eens loopt te zwijmelen bij Kate van Lost. En als één van ons daar wel moeilijk over zou doen, zou ik me serieus afvragen of er iets mis is in onze relatie. Met gezonde jaloezie is niks mis. Ik ben op mijn hoede wanneer hij in een café wordt aangesproken door een meisje, maar we weten allemaal dat het niet heel waarschijnlijk is dat dit meisje Doutzen Kroes heet.

Conclusie: ik zou enigszins raar opkijken als mijn vriend naar de bioscoop zou gaan voor een film met strippende vrouwen, maar het scheelt dat ik het ook niet snel zie gebeuren. Mannen hebben nou eenmaal andere manieren om zich te verlekkeren en te vermaken…