De Libelle Zomerweek: alleen voor sneue huisvrouwen?

Vorige week was ik op de Libelle Zomerweek, waarvoor ik twee kaartjes had gewonnen. Giechelend van de vooroordelen zaten mijn beste vriendin en ik in het pendelbusje dat ons naar het strand van Almere bracht. Want op de Libelle Zomerweek komen natuurlijk alleen maar sneue huisvrouwen. Toch?

Het leek gelijk al fout te gaan toen we onderweg waren. In de trein zaten we tussen ik weet niet hoeveel kakelende vrouwen geklemd. De gezelligheid was al volop begonnen, in elk geval bij hen. Bij ons ontstond alleen maar de vraag of we ons de hele dag in een hyperactief kippenhok zouden bevinden.

Het overgrote deel van de bezoekende vrouwen had een trolley bij zich. In alle soorten en maten rolden ze aan ons voorbij. Grote rieten exemplaren, rode koffers op wieltjes met witte stippen als een paddenstoel, en gewone saaie zwarte trolleys. Als er maar veel in past, moeten ze hebben gedacht, want de dames waren vastberaden om in te slaan. En zoveel mogelijk gratis spullen mee te grijpen. Doemscenario’s vol schreeuwende en om zich heen slaande en grijpende vrouwen speelden zich af in mijn hoofd. Ik kon nu nog uitstappen en de trein terug nemen, veilig naar huis. Maar ik deed het niet.

En dat was een juiste beslissing! Want eenmaal op het terrein verdwenen onze vooroordelen als sneeuw voor de zon. Wij, als frisse twintigers, waren zeker geen uitzondering. Er waren kinderen te vinden (want: gratis) en zelfs enkele verdwaalde mannen! Al zagen die er niet héél gelukkig uit…

De aankleding van het evenement was verrassend hip, net als de optredens van mooie mannen als Charly Luske, workshops zoals Lush-gezichtsmaskers maken en stands waar je de heerlijkste sushipakketten kon scoren voor weinig.

Mijn vriendin en ik waren aan het eind van de dag verbaasd dat we zo’n leuke dag achter de rug hadden. Tevreden liepen we met goodiebag – zonder trolley, want daar zul je me echt nooit mee zien – naar de bus. “Goh, ik dacht dat er alleen maar huisvrouwen zouden komen om een gratis pen te scoren,” zei mijn vriendin ook verbaasd. “Toch jammer dat we die nu niet hebben,” hoorde ik mezelf mompelen. Vanaf toen wist ik het: ook ik zal over dertig jaar druk kakelend in de trein zitten, op weg naar de Libelle Zomerweek. Inclusief trolley.