4 redenen waarom we blij moeten zijn dat het weer herfst is

Het kan niemand zijn ontgaan: sinds vorige week is de herfst weer in het land. Voor mij reden om elk teken van dit druilerige seizoen keihard te negeren en zowat in een herfstdepressie te zakken. Dat negeren bleek moeilijker vol te houden dan ik dacht, en dus probeer ik nu maar de voordelen ervan in te zien. En dat zijn er gelukkig best veel!

herfstblaadjes

1. Niet meer jaloers op mensen met een balkon of tuin!

Hoe veel ik ook van de zomer hou, ik ben best een beetje blij dat die nu voorbij is. Vriendlief en ik hebben namelijk een leuk appartementje in de stad waar we heel blij mee zijn, maar het heeft één minpuntje. Of zeg maar gerust een minpúnt: we hebben geen tuin of balkon.

Wat mij afgelopen zomer dan ook behoorlijk stoorde waren de vrolijke tuin- en balkonfoto’s die veelvuldig op Facebook en Twitter werden gepost. “Lekker eten in de tuin!” en “Heerlijk van het zonnetje genieten op mijn balkon!” Vriendlief riep op een gegeven moment dan ook iedereen vriendelijk doch dringend op, om uit medeleven voor ons, hiermee te stoppen. Nu is het herfst en is deze ergernis dus voorbij! Bovendien is het ook best een mooi seizoen, als het droog is tenminste. Ik word er vrolijk van als ik door het park fiets en overal mooie bladeren en kastanjes zie liggen.

2. Lekker op de bank met een leuke serie!

Ook niet verkeerd: een heleboel toffe series zijn weer begonnen! Dat betekent ’s avonds op de bank kruipen met kaarsjes aan en de verwarming lekker hoog. En natuurlijk worden de pantoffels, dikke trui en slobsokken na een jaar weer uit de kast gehaald. Pot thee erbij en een reep chocola, en je hebt aan mij geen kind meer.

3. De pepernoten zijn er weer!

Had ik het al gehad over het sinterklaassnoep dat alweer sinds een paar weken weer in de schappen ligt? Nog een reden om blij te zijn dat het herfst is. Pepernoten, chocoladeletters, taaitaai, ik kan er geen genoeg van krijgen. Het is ook echt iets dat hoort bij het seizoen. Als het hartje zomer is hoef je daar bij mij echt niet mee aan te komen. Kan trouwens ook prima in combinatie met de eerder genoemde serie-avond. Grote kop chocolademelk erbij en klaar!

4. Nieuwe kleding voor de winter scoren!

En last but not least: nieuwe winterkleding shoppen! Welke vrouw kan zich daar nou niet op verheugen? Nieuwe winterjas, nieuwe laarzen… Ik hou er van. En dan denk ik er maar even niet aan dat ik van mijn schamele studenten-loontje veel beter een hele hoop andere, veel nuttigere, dingen kan doen.

Hè, als je het zo bekijkt valt de herfst eigenlijk best wel mee! En de regen en kou nemen we maar voor lief, al kan dat ook best fijn zijn als je binnen zit…