3 redenen waarom groter gaan wonen nog fijner is dan je denkt

Eindelijk is het zover. Na drie jaar van afzien zijn vriendlief en ik verhuisd naar een appartement dat twee keer zo groot is als ons vorige huis. Niet alleen de grote ruimte maakt ons zo blij als kindjes in een zandbak, het zijn ook de kleinere dingen waar anderen nooit bij stilstaan die ons een gat in de lucht laten springen.

Je hebt nog meer ruimte om al je spullen op te bergen
Zo zijn wij sinds kort eigenaar van – jawel, hou je vast, je raadt het nooit, komt ‘ie dan, zit je er klaar voor – VIER fucking keukenkastjes1!@@! Bóven het aanrecht!! En wat denk je, onder het aanrecht zitten er nog vier! En ook nog eens extragratis twee laatjes. Ik weet het, het is bijna te mooi om waar te zijn, maar ik shit je niet.

Je moet weten, in ons vorige huis hadden we schuine wanden en dus weinig kastruimte. We hadden een speciaal systeem om onze veertien pannen in één kastje ter grootte van een schoenendoos te proppen. Bij sommige pannen moesten we iedere avond voor en na het koken de handvaten er op- en afschroeven om het te laten passen. (Oké, zo erg was het allemaal ook weer niet, maar voor ons gevoel wel. Laat me.)

Een eigen balkon of tuin is de bom
Ook het feit dat we drie jaar lang geen buiten hebben gehad maakte ons aan het huilen. Niet metaforisch, maar echt huilen. Janken. Blèren. Tranen met tuiten. Kun je je nog die enorme stortregen herinneren vorig jaar zomer? Waren wij.

Nu zijn de tropische regens voorbij, want we beschikken inmiddels over een prachtig, enorm, inpandig balkon. Zo één waar je met meerdere mensen kunt zitten. Eten. Drinken. Feestjes vieren. Dansjes maken. Trampoline springen. Je huistijger uitlaten. Jammen met de Kelly Family. Alles. Meer heb je niet nodig in het leven.

Je hebt minder geluidsoverlast van buren
Onze vorige casa was overigens zo gehorig, dat als het buurmeisje een scheet liet, bij ons de glazen in de kast stonden te trillen. Zelfs als ze er eentje liet zonder geluid hoorden we het nog. Zó gehorig was het. En als de wind ook nog eens verkeerd proefden we de geur op onze tong.

Je zult begrijpen dat we nog gelukkiger zijn nu we groter wonen. Tenminste, op de momenten dat we elkaar kunnen vinden in het huis…